Scrisoare de la Jaques Chirac, Președintele Republicii Franceze, 3 martie 1999

„Franţa va face toate eforturile pentru ca textul comunicatul Summitului de la Washington să marcheze un adevărat progres, faţă de textul de la Madrid.”

Excelenţei Sale
Domnul Emil Constantinescu
Preşedintele României

 

Domnule Președinte,

Dragul meu prieten,

 

Scrisoarea dumneavoastră din 18 februarie privind candidatura României la Alianţa Atlantică mi-a parvenit chiar în momentul în care plecam la Washington.

La întâlnirea mea cu Preşedintele Clinton, am evocat destul timp acest dosar pe care îl am la inimă. Răspunsul Preşedintelui Statelor Unite nu vă va surprinde. Încă o dată, el a subliniat costul economic şi financiar al aderării ţării dumneavoastră, atât pentru România, cât şi pentru Alianţă, şi dacă aceasta ar trebui să intervină într-un scurt timp. În spatele acestui argument, am perceput reticenţele Congresului, pe care le cunoaşteţi bine.

În cursul săptămânilor viitoare, Franţa va face toate eforturile pentru a obţine, cu toate acestea, ca textul comunicatul Summitului de la Washington să marcheze un adevărat progres, faţă de textul de la Madrid.

Vă sugerez ca ministerele noastre de afaceri externe să păstreze strâns legătura, înainte de a pune în practică o strategie concertată asupra acestui dosar, în ultimele săptămâni care ne separă de Summit.

Vă rog să primiţi, Domnule Preşedinte, asigurarea înaltei mele consideraţii.

Cu toată prietenia,

Jacques Chirac

Scrisoare de la Jaques Chirac, Presedintele Republicii Franceze, 3 martie 1999

Scrisoare de la Jaques Chirac, Președintele Republicii Franceze, 3 martie 1999

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *