Scrisoare de la Aleksander Kwasniewski, Preşedintele Poloniei, 18 februarie 1999

„Voi fi onorat de a fi gazda dumneavoastră, Domnule Preşedinte, şi a celorlalţi oaspeţi, la dineul festiv din sălile Palatului de pe Lac, în parcul varşovian Lazienki.”

 

Stimate Domnule Preşedinte, Dragă Emil,

 

Acum un an, la Berlin, la Forumul Internaţional Bertelsmann consacrat integrării europene, am propus organizarea următoarei conferinţe de acest gen la Varşovia. Initiaţiva aceasta a fost însoţită de gândul de a trata cu deosebită atenţie problema unei posibile apariţii de noi bariere între Europa Centrală şi Estică după intrarea primei grupe de state din această regiune în Pactul Nord-Atlantic şi în Uniunea Europeana. „Nu dorim ca pe Bug să apară un nou zid european”, acesta era principalul mesaj din discursul meu de la Berlin.

Organizatoarea Forumului, Fundaţia Bertelsmann, o instituţie care a adus mari servicii procesului de integrare intelectuală a Europei după terminarea Războiului Rece, a acceptat invitaţia mea de a organiza Forumul din acest an la Varşovia. Această întâlnire va avea loc în zilele de 25 şi 26 iunie 1999, la Palatul Prezidenţial, şi va fi consacrată perspectivelor de integrare ale Europei Centrale şi Estice în Uniunea Europeană.

 

Excelenţei Sale
Domnului Emil Constantinescu
Preşedintele României
Bucureşti

 

Aş dori, deci, să mă alătur invitaţiei adresate dumneavoastră de către Fundaţie şi să vă îndemn să participaţi la această întâlnire inedită a reprezentanţilor lumii politice, economice, ştiinţifice şi mass-media. Dorim să dedicăm dezbaterea noastră modalităţilor de acces al statelor regiunii noastre în Uniunea Europeană, iar într-o concepţie mai largă procesului de integrare europeană cu multiplele aspecte ale acestuia. În afara posibilităţii unui schimb de idei nemijlocit în formula „mesei rotunde” – ne întâlnim la istorica noastră masă rotundă din anul de cotitură 1989 – şi a întâlnirilor bilaterale, în seara de vineri voi fi onorat de a fi gazda dumneavoastră, Domnule Preşedinte, şi a celorlalţi oaspeţi, la dineul festiv din sălile Palatului de pe Lac, în parcul varşovian Lazienki.

 

Cu prietenie,

Aleksander Kwasniewski

Scrisoare de la Aleksander Kwasniewski, Preşedintele Poloniei, 18 februarie 1999

Scrisoare de la Aleksander Kwasniewski, Preşedintele Poloniei, 18 februarie 1999

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *