Povestea unui preşedinte demn: Emil Constantinescu, la Editura RAO

Sărbătoarea cărţii a început la Gaudeamus

Veți putea răsfoi cele mai atractive titluri ale sezonului, dar și volume clasice, de specialitate sau destinate copiilor, toate într-o formă grafică deosebită. Oferte promoționale pentru toți iubitorii de carte, pachete cu prețuri speciale, lansări ale unor volume inedite, întâlniri cu autori români, autografe, toate acestea și multe alte surprize vă vor întâmpina la standul Editurii RAO.

Printre surprize se numără volumul Prețul demnității. O istorie altfel, de Laura Ganea, care cuprinde dezvăluirile fostului președinte Emil Constantinescu.

Prețul demnității. O istorie altfel, de Laura Ganea, ora 18.00

La 20 de ani de la alegerile prezidențiale din 1996, castigate de domnul Emil Constantinescu, Laura Ganea spune povestea unui om care a schimbat România. Nu fără să plătească un preț. O poveste adevărată.

Laura Ganea, un fost jurnalist care a lucrat în echipa președintelui, dezvăluie culisele celor patru ani care au schimbat România. Povestea, spusă așa cum nu s-a mai spus, are sute de personaje și capătă, pe alocuri, accentele unui thriller politic.În seara de 17 noiembrie 1996, România ajungea din nou pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Trecuseră șapte ani de la răsturnarea dictaturii ceaușiste și execuția cuplului prezidențial, șapte ani în care admirația față de țara latină din Est se transformase în dezgustul produs de lovitura de stat neocomunistă și mineriade, de o politică duplicitară și păgubitoare. Cum să salvezi o țară de la faliment? Cum să o schimbi din temelii? Cum să faci față numeroaselor tentative de răsturnare de la putere puse la cale de forțe conservatoare provenite din vechile structuri de represiune? Cum să gestionezi un val uriaș de crize, de toate felurile și din toate părțile? Cum să așezi România pe harta democrațiilor din blocul nord-atlantic și Uniunea Europeană? Prețul demnității povestește cum a reușit Emil Constantinescu să facă față acestor provocări și cât l-au costat. Președintele ales în seara de 17 noiembrie 1996 a plătit prețul politic și a răspuns cu prețul tăcerii. După 20 de ani, adunând mărturii, Laura Ganea poate povesti.

„Cei care vor avea curiozitatea şi tenacitatea de a citi această carte vor şti mai devreme ceea ce alţii vor afla mai târziu”, scrie Emil Constantinescu.

Nu rataţi întâlnirea cu autoarea!

Volumul va fi lansat joi, 17 noiembrie, la ora 18.00.

Invitați: președintele Emil Constantinescu, Cornel Nistorescu, Radu Călin Cristea, Ioan Bogdan Lefer

Magdalena Popa Buluc

fragment din articolul publicat în DCnews, 16 noiembrie 2016

Povestea unui preşedinte demn: Emil Constantinescu, la Editura RAO

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *