Informații ȘOCANTE legate de viața lui Emil Constantinescu! Vizat într-un PLAN DE ASASINAREarticol publicat în Bună ziua Iași, 18 noiembrie 2016

Fostul președinte Emil Constantinescu, vizat de un plan de asasinare! Joi a fost lansată o carte care ne spune povestea unui fost șef al statului, așa cum nu o vom afla din manuale. „Prețul demnității. O istorie altfel”, volum scris de Laura Ganea, cuprinde dezvăluirile fostului președinte Emil Constantinescu.

Din paginile cărții vom afla cum a câștigat Emil Constantinescu alegerile care au avut loc acum 20 de ani, pe 17 noiembrie 1996, cum a făcut față provocărilor și cât l-au costat. Totodată, jurnalista publică stenograma unei convorbiri în care fostul președinte era vizat de un plan de asasinare.

„Cred că este destul de clar pentru toată lumea în ziua de azi, că schimbarea a fost fundamentală. România mergea pe altă cale, a unui stat oligarhic. O astfel de schimbare profundă are un preț social, preț care a fost plătit de cetățenii României. Eu sunt dator până la sfârșitul vieții acelor oameni care m-au votat, 7,5 milioane de oameni.”, a declarat Emil Constantinescu, în emisiunea Previziuni, la Antena3.

Stenograma din cartea „Prețul demnitatii. O istorie altfel”:

„La 18:30 este convocat CSAT unde se va discuta despre instituirea stării de urgență. Raportul SRI conține și transcrierea unei conversatii telefonice dintre Dan Iosif și Ion Iliescu:

Dan Iosif: Domnule președinte, lunetistul tocmit pentru Emil Constantinescu va acționa când minerii vor ajunge la București. (Vorbim despre mineriada din 1999).

Ion Iliescu: Dane, să nu faci o asemenea prostie”.

Despre Dan Iosif fostul președinte scrie că era „mai puțin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidențial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al Palatului Cotroceni era terorizat de aparițiile sale brutale, în haina lungă de piele, cu un pistol ițit in buzunarul său drept. Tot de atunci datau și legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI”.

„Nu îmi amintesc de această stenogramă. Probabil nu am fost prezent la ședința CSAT pentru că altfel nu aveam cum să nu îmi amintesc. Este o transcriere destul de importantă. Nu îmi amintesc acest moment din CSAT despre care vorbiți dumneavoastră. Poate a fost o informare directă către președinte din partea SRI”, a declarat Cătălin Harnagea, director al SIE în perioada 1997-2001, în emisiunea „100 de minute”, la Antena3.

Informații ȘOCANTE legate de viața lui Emil Constantinescu! Vizat într-un PLAN DE ASASINARE

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *