Cornel Nistorescu

„Cartea aceasta este, pentru mine, o surpriză uriaşă. Ne explică, probează cu informaţii, pentru că este vorba de mărturisiri ale unor contemporani, marea schimbare care a avut loc cu Emil Constantinescu. Ar trebui să ne fie clar, dacă citim această carte, că până în 1996 nu a fost nicio schimbare. Aceiaşi oameni, sub o altă denumire, au ţinut România sub control şi au exploatat-o. Au fost precursorii corupţiei de astăzi, au inventat penetrarea redacţiilor sau a instituţiilor publice, a partidelor şi a ziarelor. Schimbare s-a produs abia în 1996.

Preşedintele Emil Constantinescu a adus cu el o altă perspectivă asupra lucrurilor, o altă echipă, care nu s-a mai însoţit cu vechea gardă, machiată şi redenumită. A venit cu un spirit civic, a venit cu un spirit academic, a venit cu o deschidere internaţională pe care România nu o mai avusese, pentru că Ion Iliescu nu se bucura de aşa ceva. Asta este perspectiva pe care ţi-o oferă această carte scrisă cu un talent nebun, cu un talent cu totul şocant pentru mine, care n-o citeam pe Laura Ganea, cu fapte de viaţă de un farmec absolut extraordinar.

E o carte de secvenţe de istorie pe care credeam că le ştim. Abia acum le descoperim subtextul, substratul. Felicitări, Laura Ganea. Domnule profesor, mă bucur că a apărut această carte despre dumneavoastră. Adaugă lumină şi date unui mandat pe care unii l-au tratat altfel.”

Cornel Nistorescu

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *